KRIMIONLINE, KRIMI ZPRÁVY, KRIMI VIDEA, KRIMI PLUS

KRIMIONLINE.cz

KRIMI ZPRÁVY ONLINE

krimi zprávy

ČLÁNKY

Ostravský soud poslal šéfy zkrachovalé realitky Rekin do vězení

Krajský soud v Ostravě ve středu vynesl tresty nad šéfy zkrachovalé severomoravské realitní kanceláře Rekin, která před třemi lety uzavřela své brány, a připravila tak o peníze nebo o nemovitosti více než stovku klientů. Soud je oba uznal vinnými ze zpronevěry. Pavel Pešát byl odsouzen na osm a půl roku vězení, jeho žena na sedm let.


Manažeři s jejich finančními prostředky, vloženými do úschovy, nakládali jako s prostředky vlastními. Rozsudek si přišel poslechnout jen Pešát, jeho žena zůstala doma. U soudu vypovídali také někteří z poškozených klientů. Například Jiří Linhart se před více než dvěma lety rozhodl prodat svoji chatu na okraji Havířova.

„Obchodní zástupkyně Rekinu mi našla kupce chatky. Celková cena byla 138 tisíc korun. Slibovali mi, že dostanu 110 tisíc, zbytek měl padnout na provizi pro Rekin. Když došlo k převodu chatky na katastru, najednou jsem zjistil, že všechny pobočky Rekinu jsou uzavřeny, a šel jsem podat trestní oznámení,“ řekl Jiří Linhart z Havířova.

Peníze, které složil kupec, mu realitní kancelář nedala, v chatě už bydlí nový majitel. „Asi jim provize 28 tisíc nestačila. Teď nemám ani chatu, ani peníze,“ řekl Linhart novinářům.

Ve srovnání s jinými klienty na tom ještě není tak zle – někteří realitní kanceláři krátce před jejím nečekaným bankrotem svěřili i několikamiliónové částky na nákup bytů nebo rodinných domů.


(Zdroj: Krimi Zprávy Havířov)


krimi pátrání

PÁTRÁNÍ PO OSOBÁCH


ČORBA LADISLAV
* 18.3.1963 hledaný

DUCHOŇ KAREL
* 19.1.1990 hledaný

FILIP MIROSLAV
* 28.12.1955 pohřešovaný

ILIEVA MARIA METODIEVA
* 16.11.2007 hledaná

JANDOVÁ KATEŘINA
* 23.8.1991 hledaná

KMOCH PAVEL
* 8.6.1971 hledaný

LOKAJÍČEK LADISLAV
* 20.3.1999 hledaný

POPOVICI MARK
* 5.11.2018 pohřešovaný

RAETHER MICHAL
* 17.10.1986 pohřešovaný

RAKAŠ PATRIK
* 13.1.1993 hledaný

ŠIMKOVÁ KLÁRA
* 30.11.2006 hledaná

(Zdroj: Policie ČR www.policie.cz)

krimi zprávy

KRIMIONLINE.cz

Praha Brno Ostrava Plzeň Liberec Olomouc Ústí nad Labem České Budějovice Hradec Králové Pardubice Havířov Zlín Kladno Most Karviná Opava Frýdek-Místek Karlovy Vary Teplice Děčín Jihlava Chomutov Jablonec nad Nisou Přerov Prostějov Mladá Boleslav Česká Lípa Třebíč Třinec Tábor Znojmo Příbram Cheb Orlová Kolín Trutnov Písek Kroměříž Šumperk Vsetín Valašské Meziříčí Litvínov Uherské Hradiště Hodonín Český Těšín Břeclav Krnov Litoměřice Sokolov Nový Jičín